Tips på hur ditt personliga brev ska sticka ut

Skriv inte för mycket text, ha max 1 A4 sida. Det är viktigt att tänka på att den som läser ditt personliga brev har många andra personliga brev att läsa så håll det kompakt med bra information om dig och vad dina egenskaper är och vad du tycker om att göra. Förklara varför just du hade passat in bäst för tjänsten. Klicka här för att se Arbetsförmedlingens personliga brev mall!

Anpassa ditt personliga brev med annonsen. Det händer lite för ofta att man skickar in ett personligt brev till ett företag och ett annat företags namn står i toppen. Detta får den som läser igenom ditt personliga brev tro att du är lat. Undvik detta!

När du har skrivit klart ditt personliga brev var noggrann med att läsa igenom brevet för att hitta eventuella språk och grammatik fel. Detta är ett viktigt steg, ett tips är att skriva ditt personliga brev i ett Google dokument där visas det ifall du har stavat något fel. Ta en paus efter att du har läst igenom texten och återkom efter cirka 20 minuter så du kan läsa igenom texten med ett fräscht tankesätt.

Summera din kompetens och dina färdigheter på ett tydligt sätt. Förklara vilka tidigare erfarenheter du har på ett bra och effektivt sätt, t.ex. om du är intresserad av kläder och du vill söka till en klädbutik så kan du säga att du älskar kläder och att du ofta brukar ge dina vänner olika tips på hur man kan klä sig bra. Detta visar personen som läser igenom ditt personliga brev att du är intresserad av tjänsten och att du hade passat in bra.

Ett extra tips är att ha en bild på ditt personliga brev eller ditt CV som inte är allt för gammal. Det är lättare för den som läser igenom ditt personliga brev att tycka om dig ifall de kan sätta ett ansikte på dig. Detta är inte ett krav men ändå trevligt!