Tips för att söka jobb

 

Anpassa ditt CV och personliga brev för jobbet

En av de viktigaste sakerna du kan göra för att öka din chans med att få ett jobb är att anpassa ditt CV och personliga brev för ett jobb. Det är lätt att se ifall någon har skrivit sitt CV och personliga brev och sedan skickat den till alla företag som den har sätt. Var noggrann med att anpassa ditt personliga brev och CV, kolla igenom jobb annonsen och leta efter de egenskaper företaget söker sedan så fyller du in dessa egenskaper som bäst passar in med dig. Detta visar att du är intresserad av jobbet och företaget och ökar dina chanser med att få jobbet. Tips för hur du kan skriva ditt CV!

Tänk på vad du vill jobba med

Sök inte bara till alla jobb du ser, tänk noggrant på vad du vill jobba med och kolla vart dina kunskaper passar in. Om du gillar att hjälpa människor och har en glad personlighet så kanske du hade passat in som kundtjänst eller någon livsmedelsbutik. Om du älskar kläder så hade du nog tyckt om att jobba i en klädbutik där du kan ge kunderna tips på vilka kläder som hade passat dom bäst. Ifall du har någon utbildning så kan du också kolla på relaterade jobb t.ex. om du har gått en webbutvecklings utbildning så kan du söka till relaterade jobb inom IT.

 

Ge inte upp

Sätt upp mål, ett mål kan vara att du ska söka till minst fem jobb som du tycker är intressanta varje dag. Detta kommer hjälpa dig i längden, välj en viss tid om dagen där du sitter i ungefär en timme och letar efter jobb som passar dig och du tycker om och gör detta varje dag tills du hittar ett jobb. Om du håller dig till detta schemat så kommer du söka till 35 jobb i veckan och ungefär 150 jobb i månaden.

Välj rätt tid att söka jobb

Statistiken visar att de bästa tiderna för att söka jobb är mellan kl. 06:00 och kl. 10:00 dessa tider ökar din chans att få en intervju med 13%. Så välj en tid mellan 06:00 och 10:00 och sök jobb i en hel timme, det är bättre att få jobbsökandet klart tidigt så du kan öka dina kunskaper resten av tiden.

Kontakter!

Alla har vänner eller familjemedlemmar som jobbar på ett företag som vill ha nya arbetare, var inte rädd med att fråga dina kontakter om deras företag letar efter arbetare. Samt så lägger många företag inte upp deras annonser på nätet så det är viktigt att fråga och om dina kontakters företag inte kan ta in dig så har dina kontakter vänner eller familjemedlemmar som jobbar på företag som vill ha arbetare. Be dina kontakter att fråga deras vänner om deras företag söker arbetare. Detta kommer öka din chans med att få jobb för du har redan en person som jobbar på företaget som har rekommenderat dig. Skapa ett konto på Linkedin och börja skaffa kontakter!

Positivitet!

Sist men inte minst var positiv! att söka jobb är ett jobb det kräver tålamod! Du kommer inte alltid få svar från de företagen som du har sökt till men håll tålamodet och var positiv du kommer kunna hitta ett jobb om du fortsätter söka.