1. Ju mer förberedd du är desto bättre

Be en vän eller familjemedlem att låtsas intervjua dig med frågor som är relevanta för jobbet. Läs på om de vanligaste frågorna som ställs på intervjuer och öva på olika svar som du kan ge.

2. Läs igenom annonsen noggrant

Oftast så står det på jobb annonser vad för person företaget söker. Så leta efter de viktigaste egenskaperna företaget vill ha och anpassa dig efter de egenskaperna. Ett exempel kan vara att företagen söker en glad och social person. Sedan beskriver du på intervjun om vilka egenskaper du har och då säger du att du är en glad och social person som aldrig knäcks. Klicka här för att få tips om hur du kan söka jobb!

3. Undersök företaget

Undersök företaget innan intervjun. Lär dig vad företaget specialiserar sig i och vilka områden de jobbar med. Om du visar att du har information om företaget så visar det för personen som intervjuar dig att du är intresserad och detta ökar din chans att få jobbet.

4. Var framme i god tid!

Planera vägen som du ska ta till intervjun, om du ska ta buss eller tåg så är det viktigt att du kollar i förväg att det inte är några inställningar och under vintern brukar kommunaltrafiken vara försenad så ta bussen eller tåget tidigare. Var på intervjun i god tid cirka 5-10 minuter innan är bra, det sista du vill göra är att komma försent till intervjun det visar att du är slarvig och att du ej kan hålla tider.

5. Håll dig lugn

Det är lätt att bli stressad och känna sig nervös på en intervju men försök hålla dig lugn. Ett tips är att du ska äta mat och dricka vatten, det är bättre att gå till intervjun med en mätt mage samt så hjälper det med att hålla dig lugn och fokuserad. Om du verkligen är nervös och stressad gå till toaletten och kasta vatten i ditt ansikte eller så kan du testa med att andas in från näsan och andas ut från munnen i cirka tre minuter. Läs mer här om hur du kan lugna ner dig.

6. Tänk på vad företaget söker!

Tänk tillbaka på vad företaget söker för kandidat och vilka egenskaper de vill ha. Sedan så relaterar du med dina egenskaper och förklarar varför du hade passat in bäst med jobbet.

7. Sist men inte minst, var dig själv!

Var dig själv på intervjun låtsas inte vara någon annan. Svara på alla frågor så bra som du kan och var engagerad i konversationen, kolla personen i ögonen när du pratar och var trevlig.