Tips på att skriva ett bra CV

Bra rubriker som du kan använda dig av.

1. Ha med dina personuppgifter (Telefonnummer, mail och adress) Detta är som en introduktion till dig och är viktigt att ha med samt ifall företaget tycker att du är intressant så vet dom hur de ska kontakta dig.

2. Skriv om dina tidigare erfarenheter. Om du inte har någon tidigare arbetserfarenhet så kan du skriva om dina intressen och olika skolprojekt/praktiker som du har haft. All erfarenhet är bra erfarenhet så ta med allting som är relevant för jobbet.

3. Skriv om vilken utbildning eller kurser som du har/haft som är relevanta för jobbet. Många företag har i krav att man ska ha B körkort så ifall du har B körkort så är det viktigt att du nämner det i ditt CV. 

4. Skriv om dina språkkunskaper. Statistiken visar att de som kan prata flera språk har större chans att få jobb. Vissa företag har internationella kunder så det är ett plus ifall du kan flera språk. Det viktigaste språket att kunna är engelska för man lär sig engelska i många länder och det är en av de språken som används mest.

5. Skriv om dina datorkunskaper, många företag använder sig av Office paketen t.ex. Excel och Powerpoint så det är en stor fördel ifall du har erfarenhet av de. Ifall du inte har erfarenhet av Office paketen så rekommenderas det att du försöker lära dig grunderna om de programmen.

6. Ta med dina referenser från dina förra arbeten om du ej har tidigare jobberfarenhet så kan du använda dina lärare som referenser. OBS använd inte dina familjemedlemmar som referenser. Läs mer om hur du kan söka jobb under Covid-19 pandemin.

7. Tänk på att inte ha ett CV som är längre en två sidor. Personen som läser igenom ditt CV har inte mycket tid så det är bäst att hålla ditt CV kort med relevant information om vilka egenskaper du har och vilka dina kunskaper är. Klicka här för att se Arbetsförmedlingens CV mall!